+389 2 61 44 875; +389 78 402 762 contact@centerbpsee.com

Програма НЛП Practitioner BHNM®

Програма НЛП Practitioner BHNM®

Идеално замислена за:

извршни директори и лидери на компании,

деловни луѓе,

професионалци и индивидуалци заинтересирани да инвестираат во доживотно учење.

Дали сте заинтересирани за:

 • личен и професионален развој
 • подобрени врски и односи со луѓето
 • да научите како да ги соопшитет сопствените цели
 • нови можности и перспективи во животот
 • успехво животот
 • да го постигнете она што навистина сакате да го постигнете
 • да станете она што навистина сакате да бидете

Центаротза Бизнис Психологија, Системски НЛП – ЈИЕ и Институтот за Применета Психологија “Bureau Land & Partners” од Холандија ве покануваат да инвестирате во вашиот личен успех и успехот на вашата компанија, како и да учествувате на меѓународен НЛП Тренингсертифициран од страна Американсиот Борд за НЛП (American Board of NLP – ABNLP). Вашиот Мастер Тренер е д-р Јоке А. Ланд, Психолог,акредитиран од страна на НЛП Универзитет на Роберт Дилтс, Џудит Делозиер, Тереза Епштајн (NLPU).

Нелсон Мендела, Бил Клинтон, Стефан Ковеј, Опра Винфри, Ентони Робинс, Кевин Костнер, Вејн Дајер, Ентони Хопкинс, Микрософт, Мерцедес, Крајслер, ИБМ, Мек Доналдс, БМВ, Дајнерс, Сони Ериксон, ВИП, Сузуки, Фиат, Делта Џенерал, Андре Агаси, ДејвидБекам, Лејкерси и многу други го употребуваат овој програм за постигнување на своите врвни успеси.

Што добивате?

Со  International Business Human Neuro Management®  програмите може да очекувате интензивна, неверојатна и трансформирачка обука која ќе ве воведе во моќните НЛП техники за постигнување на:

 • личен и професионален развој
 • самодоверба
 • повисоко ниво на комуникација и управување
 • успешност и делотворност на професионален и личен план
 • промена во однесувањето, чувстватаиверувањата
 • вештини за максимално зголемување на способностите

Истовремено, со завршување на целата програма се здобивате со Интернационално признаен сертификат.

Искусете ја моќта на НЛП, Human Neuro Behaviour,во Септември во текот на воведниот модул.

Што можете да очекувате од овој модул?

 • Вовед во НЛП: Што е НЛП? НЛП и неговата историја. НЛП и претпоставки.
 • Цели: поставување и работа за постигнување на вашите лични цели.
 • Комуникација: неколку модели на комуникација,т.е сензорна свесност
 • Функциите на потсвеста
 • Комуникација со Вашата потсвест .
 • Репрезентативни системи и воспоставување рапорт (односна взаемна доверба).
 • Како да се поврзете со процесите во вашиот мозок.

Зошто ви е потребен СертифициранНЛП Тренинг?

Бидејќи НЛП ви овозможува:

 • Да ги подобрите лидерските способности за да ги инспирирате и мотивирате другите,
 • Да развиете состојба на ум која е насочена кој успеси
 • Да поставите јасни цели и да дефинирате реални стратегии
 • Да создадете поголема свесност и контрола врз себе си
 • Да креирате поголема почит спрема чувствата на другите луѓе и да создадете уникатен стил на однесување, кој за возврат ви овозможува поголема емпатија и соработка
 • Брзо да создадете силен рапорт и цврсти деловни врски
 • Да креирате подобра комуникција со клиентите во сите видови продажба
 • Да создадете поефикасни врски со вашите клиентии корисници
 • Да ја подигнете сопствената емоционална интелигенција, која е аспект на теоријата за повеќекратна интелигенција
 • Да разберете и да го намалите стресот и конфликтот,што е многу корисно за  менување на сопствените убедувања, развој на самодовербата, самоувереноста и  и довербата,
 • Да го обучите новиот и постојниот персоналда им помогне да се здобијат со поголемо задоволство од нивниот придонес;
 • Да оформите високо ефикасен тим
 • Да ја подобрите соствената делотворност и делотворноста на другите, продуктивноста, а со тоа и и профитабилноста
 • Поефикасно да управувате со промените
 • Да се осмелите да бидете поинакви

Овие неколку примери ја покажуваат важноста на НЛП како концепт за личен и организациски развој.

NLP Practitioner Ниво (според American Board of NLP – ABNLP)

Времетраење на Тренингот:

Најмалку 120 часови обука за основите на НЛПмоделите,  предадени од страна  на сертифициран тренер или сертифициран Master Practitioner под надзор на тренер.

Програмата се состои од 5 модули по 3 дена, структурирани на следниот начин:

Модул 1Вовед во НЛП/ Комуникација

Модул 2 – Внатрешна организација на вашиот мозок

Модул 3 – Поставување рамка/ Управување со состојба

Модул 4 – Внатрешнитепроцеси во детали и внатрешни дијалози

Модул 5 – Стратегии и Сертификација

Со завршувањена сите 5 Модули, на крајот од програматаго добивате вашиот меѓународен сертификат.

Секој процес напромена треба да почне со размислување за положбата во која се наоѓате сега. Сфатете ја НЛП обуката како позитивен проект за промена со цел да се трансформирате себе си и вашиот бизнис.

Кога работите се случуваат луѓето дејствуваат потсвесно, надвор од нивната свесност.

НЛП нуди подобар начин!

Ви дава на располагање алатки со кои имате можност да дејствувате поинаку по сопствен избор, да бидете посвесни за вашите мисли, чувства и однесување. Тогаш сте подготвени да превземете одговорност за вашите резултати во сите области во вашиот живот,не само во професионалниот живот.

На крајот на овој модул ќе располагате со многу нови вештини и способности, кои ќе можете да ги примените веднаш, во секојдневниот живот и во професионалниот развој. Вашата комуникација ќе биде пофокусирана и попродуктивна во секој аспект. Ќе се здобиете со сознанија  за вашето однесување и за начинот на кој комуницирате. Ќе разберете  зошто се однесувате онака како што се однесувате, како можете да го промените тоа и да превземете контрола врз сопствениот живот.

По завршување на првиот модул, постои можност да се запишете да ја завршите целата НЛП програма – модулите 2, 3, 4 и 5. Вашата инвестиција за севкупната петнаесет дневна програма изнесува 1,300 евра.

Марина Анчевска

Марина Анчевска

Teacher

Директор / Основач на Центар за Бизнис Психологија – ЈИЕ

НАПРАВИ ПРОМЕНА ВО ТВОЈОТ ЖИВОТ

ПОВЕЌЕ ИНФОРМАЦИИ СЕ СЕКОГАШ ДОБРЕДОЈДЕНИ

Настани

january

No Events

Оваа програма е акредитирана од: